Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ALLROUND POLES

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή καλάμια στην αγορά. Οι κατασκευαστές κατάλαβαν ότι για μερικούς ανθρώπους τα Carp και τα Match Fishing Pole είναι πάρα πολύ ακριβά, και αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι πιο προσιτό. Το καλάμι  αυτό είναι ένα allround  για ολες τις χρήσεις (λίμνες, κανάλια, ποτάμια)μοντέλο που προσφέρει αντοχή και δυσκαμψία, διατηρώντας παράλληλα την ελαφρότητα του. Το μήκος τους  συνήθως είναι από 8 – 13 μέτρα και το βάρος τους ξεκινάει για ένα 8μέτρο καλάμι από 850 gr έως και πάνω από κιλό σε μερικές εταιρίες και για ένα 9,5 μέτρο 950 gr μέχρι 1100 gr και με τιμές που κυμαίνονται περίπου από 50 με 90 euro.
Το υλικό κατασκευής είναι carbon fiber  ή με προσμίξεις αυτού με ίνες ρητίνης. Η ανάπτυξη τους είναι put over με τα δύο πρώτα ή τρία πρώτα στελέχη να είναι τηλεσκοπικά και είναι σχεδιασμένα για να ψαρεύουν μεγάλα και μικρά ψάρια.  
Προσφέρεται με δύο διαφορετικούς τύπους κορυφής κιτ : το match top kit και το power top kit. Το match top kit θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο που αισθάνεστε το καλάμι, επειδή είναι πολύ ελαφρύτερο σε σύγκριση με το power top kit. Το ελαστικό για τα mach top kit είναι  Νο 12-14 τάξης δύναμης και για το power kit είναι Νο20+.
Τα  top kits μπορεί να μην μας είναι χρήσιμα  πάντα αλλά εξαρτάται από  το πού θα ψαρέψουμε και το είδος του ψαριού που περιμένουμε να πιάσουμε.