Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Spinning HM / IM Carbon

Είναι το υλικό που χρησιμοποιείται ευρεία στην κατασκευή καλαμιών συνδυάζοντας καλή ποιότητα και χαμηλό κόστος αγοράς.
Οι  ίνες άνθρακα είναι ένα μαύρο νήμα σαν υλικό, πολύ ευάλωτο στην τριβή και τη φθορά. Ο συνδυασμός του με ένα σύστημα ρητίνης έχει σαν αποτέλεσμα ένα σύνθετο υλικό που χρησιμοποιείται  στην εφαρμοσμένη μηχανική. Όταν λοιπόν μιλάμε αόριστα για καλάμια ψαρέματος από ίνες άνθρακα σημαίνει συνήθως ότι είναι φτιαγμένο από ίνες άνθρακα και εποξειδικό σύνθετο.
Καλάμι κατασκευασμένο από 100 % HM/IM ίνες άνθρακα είναι ημιπαραβολικό και παραδοσιακά λεπτότερο και ελαφρύτερο με αποθέματα ενέργειας .Ακρίβεια στο πέταγμα με ελαφριά δολώματα. Το στέλεχος μεταφέρει την κάθε κίνηση του χεριού κατευθείαν στο δόλωμα  και καταλαβαίνεις  ακόμα και την παραμικρή δόνηση. IM/HM είναι η ανάμιξη υλικού με υψηλό συντελεστή ( HM ) και ενδιάμεσες ίνες άνθρακα ( IM ) . Αυτός ο συνδυασμός εξασφαλίζει πολύ ελαφρύ και λεπτό στέλεχος με μοναδική ελαστικότητα αλλά ακόμη σταθερή δύναμη και προοδευτική μετάδοση της ενέργειας.
IM 7 , IM 6 κλπ είναι εμπορικά ονόματα για συγκεκριμένο γραφίτη που παράγεται από την Hexcel Corporation. Οι αριθμοί αυτοί δεν αποτελούν βιομηχανικά πρότυπα ούτε ένδειξη ποιότητας του γραφίτη άλλων εταιριών όταν ο γραφίτης αυτός δεν κατασκευάζεται από την Xexcel. Στην καλύτερη περίπτωση μπορούμε να συγκρίνουμε την ποιότητα του υλικού που χρησιμοποιείται  για την κατασκευή διαφορετικών ράβδων από τον ίδιο όμως κατασκευαστή. Μια βέργα ΙΜ 7 θα χρησιμοποιήσει καλύτερο γραφίτη από μια ράβδο ΙΜ 6  εφόσον τα δυο αυτά στελέχη είναι κατασκευασμένα από τον ίδιο κατασκευαστή. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο όταν οι δυο ράβδοι είναι φτιαγμένες από διαφορετικές εταιρίες. Σαν μέτρο αναφέρετε η ακαμψία του γραφίτη και όχι το πόσο υλικό χρησιμοποιήθηκε ή των αριθμό των ινών γραφίτη.
Μεγάλη γκάμα καλαμιών για light ,spin , heavy spinning είτε από την προβλήτα είτε από το σκάφος και σε μήκος από 180cm έως 300cm και τιμές που ξεκινούν από 50 έως 120 ευρώ.
 Πηγή : Γιάννης