Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Spinning Kevlar

Το Kevlar είναι μια  ειδική ίνα που συχνά χρησιμοποιείται στην κατασκευή καλαμιών. Το kevlar σε σχέση με το βάρος του έχει 5 φορές περισσότερη αντοχή από το ατσάλι και 2 φορές από την ίνα υάλου. Λόγω της ελαφρότητας του σαν υλικό χρησιμοποιείται συχνά στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Είναι ιδανική ίνα για την κατασκευή ειδικών καλαμιών ψαρέματος με μοναδικό action.
Η ελαφρότητα και η αντοχή στην θραύση του kevlar σε συνδυασμό με την ακαμψία των ινών άνθρακα καθιστά τα καλάμια αυτά σχεδόν άθραυστα και με τα χρόνια είναι συνώνυμα με την ελαφρότητα , την σταθερότητα και την δύναμη. Το μείγμα αυτό είναι φτιαγμένο από 50% από Kevlar και 50% υψηλής ποιότητας HM ίνες άνθρακα και χρησιμοποιείται για την κατασκευή εξαιρετικά ελαφριων στελέχων με δυνατή σπονδυλική στήλη. Το οργανικό action μεταδίδεται από το κάτω άκρο (βάση) προς την κορυφή παρέχοντας ένα ακριβές πέταγμα και τον έλεγχο παίζοντας με το ψάρι, είτε έχοντας κλειστά τα χέρια είτε ανοιχτά ( στο κράτημα της βάσης του καλαμιού ). Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό  είναι η ακραία συμπεριφορά της ωστικής κίνησης.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
·        Τα καλάμια spin light με action 15-20gr και μήκους 240-270m για πέστροφες, λαβράκια, πέρκες κ.α
·        Τα καλάμια spin με action 30-50gr και μήκους 240 έως 300m για κάθε τύπο ψαρέματος αρπακτικών ψαριών. Τα κοντύτερα σε μήκος είναι ιδανικά για ψάρεμα από το σκάφος ή από ψηλές προβλήτες ενώ τα μακρύτερα είναι τέλεια για ψάρεμα από την ακτή ή όχθες ποταμού για λαβράκια, λουτσόπερκες, λούτσους, κ.α
·        Τα καλάμια heavy spin με action από 60gr έως 100gr και μήκους 270-300m και είναι κατάλληλα για ψάρεμα λούτσου, λαβράκια, λουτσόπερκες μεσαίου μεγέθους.
Οι τιμές στις ευρωπαϊκές αγορές ξεκινάνε από 235 ευρω για τα spin light καλάμια και φτάνουν μέχρι τα 315 ευρω για τα spin heavy.





Πηγή :  Sportex